Posao.ba i Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo potpisuju memorandum o saradnji

Bez autora
Jan 17 2011

Potpisivanje memoranduma o saradnji između vodećeg privatnog internetskog servisa za zapošljavanje Posao.ba i Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo zakazano je za srijedu, 19. januara. Saradnja između privatnog i javnog servisa za zapošljavanje uspostavlja se radi poboljšanja usluga posredovanja u zapošljavanju za nezaposlene osobe, zajedničkih aktivnosti na Projektu zapošljavanja mladih YEP, koji finansiraju Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) i Austrijska razvojna agencija (ADC), a realizuje njemačka kompanija GOPA, te budućih zajedničkih projekata. Osim zajedničkih aktivnosti na projektima zapošljavanja ova saradnja ima izuzetnu važnost za razmjenu iskustava i informacija, a najveću korist od saradnje imat će upravo nezaposleni. Memorandum će potpisati direktor Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo Vahid Muharemović i generalni direktor Posao.ba Edin Mehić.

Posao.ba i Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo potpisuju memorandum o saradnjiPotpisivanje memoranduma o saradnji između vodećeg privatnog internetskog servisa za zapošljavanje Posao.ba i Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo zakazano je za srijedu, 19. januara.

Saradnja između privatnog i javnog servisa za zapošljavanje uspostavlja se radi poboljšanja usluga posredovanja u zapošljavanju za nezaposlene osobe, zajedničkih aktivnosti na Projektu zapošljavanja mladih YEP, koji finansiraju Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) i Austrijska razvojna agencija (ADC), a realizuje njemačka kompanija GOPA, te budućih zajedničkih projekata.

Osim zajedničkih aktivnosti na projektima zapošljavanja ova saradnja ima izuzetnu važnost za razmjenu iskustava i informacija, a najveću korist od saradnje imat će upravo nezaposleni.

Memorandum će potpisati direktor Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo Vahid Muharemović i generalni direktor Posao.ba Edin Mehić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik